Snowshoe

Herkomst
SnowshoeDe Snowshoe is in het noorden van de Verenigde Staten ontstaan door kruisingen tussen Siamezen en American shorthair bicolours.

Karakter
De Snowshoes zijn aanhankelijke huiskatten die gesteld zijn op de mensen in hun omgeving. Hun karakter houdt het midden tussen dat van de American shorthair en de Siamees. Hierdoor is hij minder luidruchtig en vraagt hij minder aandacht dan de Siamees, maar levendiger en spraakzamer dan de American shorthair.

Verzorging
De vachtverzorging van de Snowshoe neemt niet veel tijd in beslag, 1 maal per week borstelen is voldoende.

Uiterlijke kenmerken
Lichaam
De Snowshoe is een middelgrote kat en de lichaamsbouw mag niet te oosters, maar ook niet te gedrongen zijn. De kat is iets langer dan hoog, waardoor het lichaam een rechthoekige indruk maakt. De poten zijn in verhouding met het lichaam en de voetjes zijn ovaal. Ze hebben een staart van gemiddelde lengte.

Kop
De Snowshoe heeft een enigszins korte, wigvormige kop met afgeronde vormen en een stevige kin. De naar voren gerichte oren zijn breed aan de basis en de oortoppen zijn afgerond. De ovale ogen zijn ongeveer een ooglengte van elkaar verwijderd.

Vacht
De vacht voelt zacht aan en een ondervacht is miniem aanwezig.

Kleurschakeringen
De Snowshoe komt voor in seal, blue, chocolate en lilacpoint. Er zijn twee verschillende kleurpatronen erkend. Bij beide partronen geldt dat de points duidelijk moeten contrasteren met de kleur van het lichaam. De ogen zijn altijd blauw.

Mitted
Bij mitteds mag het wit niet meer dan een derde van het lichaam beslaan. Ze mogen een donkere, witte of witgevlekte kin en neusspiegel hebben, een witte halsring, een witte vlek op de borst of witte vlekken op de buik. Witte vlekjes op het gezicht zijn toegestaan, behalve wanneer deze een omgekeerde V vormen. De witte aftekeningen aan de voetjes mogen niet al te ver doorlopen.

Bicolours
Bij bicoulours mag het wit niet meer dan twee derde van het lichaam beslaan. Deze katten hebben een of meer witte aftekeningen op de snuit die in het ideale geval een omgekeerde V vormen.