German Rex

Herkomst
German RexDe German rex is het allereerste bekende kattenras met een gekrulde vacht. In 1946 werd er in Oost-Berlijn al melding gemaakt van een zwerfkat met een gekrulde vacht, maar pas sinds de jaren ’50 zijn verschillende Duitse kattenliefhebbers zich met dit ras gaan bezighouden. Het gen dat bij de German rex verantwoordelijk is voor de gekrulde vacht is identiek aan dat van de Cornish rex. Qua type zijn de rassen echter zeer verschillend. Terwijl de Cornish rex een elegante verschijning is, is de German rex een kat die stevigere en robuuster is en meer lijkt op die van de Europese huiskat.

Karakter
Het karakter van de German rex is evenwichtig en tolerant. Het is een actieve, maar stabiele huisgenoot die goed met andere katten overweg kan.

Verzorging
De vacht is eenvoudig te verzorgen, een wekelijkse kambeurt is voldoende om de vacht in optimale conditie te houden.

Uiterlijke kenmerken
Lichaam
De German rex is een stevig gebouwde, middelgrote kat. Qua type komt hij het meest overeen met de Europese Korthaar. De poten zijn gemiddeld van lengte en de voeten zijn rond.

Kop
De kop heeft een enigszins ronde vorm met goed ontwikkelde wangen. De oren zijn middelgroot en de ogen zijn rond.

Vacht
Typerend is een fijne, regelmatig gegolfde vachtstructuur. Evenals de Cornish rex mist de German rex de dekharen.

Kleurschakering
Alle natuurlijke kleuren zijn toegestaan, zoals rood, zwart, crème en blauw, al dan niet met tabbytekeningen, en wit. Ook effen wit is toegestaan.
De oogkleur correspondeert met de vachtkleur en kan geel, groen of oranje zijn. Bij witte exemplaren zijn blauwe of odd-eyed ogen ook toegestaan.