Cheetoh

Herkomst
CheetohDe Cheetoh is het nieuwste hybride ras van wild/huiselijk kat mix, gevormd uit de Bengaal en de Ocicat. Deze kat bevat de karakteristieke onderscheidingen van zowel de Ocicat als de Bengaal, maar heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Welke zijn grootte, onovertroffen zachte karkater en zijn wilde uitstraling bevatten. Nieuwe kleuren zijn er boven gekomen in de eerste paar nesten. In het kort is de Cheetoh gefokt om de wildste huiselijke kat te creƫren zonder opnieuw wild bloed in te brengen. Het doel is om een extreem grote, van nature lieve schootkat die op een echte jungle kat lijkt, maar een compleet afhankelijk karkater heeft en daarom bij alle mensen en kinderen te vertrouwen is.

Karakter
Ondanks dat de Cheetoh een fel uitstraling heeft, is het altijd een heel sociale liefdevolle kat, die nooit afzijdig of enig agressief of afstandelijk gedrag vertoont. Ze zijn bertouwbaar veilig met kinderen van elke leeftijd. Deze kat is ook extreem intelligent en nieuwsgierig, met vaak een niet kats gevoel voor humor. Ze zijn erg energiek en een echt interactief familielid.

Verzorging
De vacht van de Cheetoh is eenvoudig in goede conditie te houden, een wekelijkse kambeurt met een zachte borstel is hiervoor genoeg.

Uiterlijke kenmerken
Lichaam
Het lichaam van de Cheetoh is stevig en gespierd met een zware botstructuur. De poten zijn groot en rond. De sierlijke voetjes zijn klein en ovaal. De staart heeft een medium lengte met een ronde punt.

Kop
De kop is breed en gematigd wigvormig, de neusrug vertoont een lichte welving en de kin is zeer stevig. De amandelvormige ogen zijn schuin in de kop geplaatst en hebbe een levendige uitdrukking. De relatief grote oren zijn laag aangezet en kunnen kleine oorpluimpjes op de oortopjes hebben.

Vacht
De vacht van de Cheetoh is tamelijk kort, fijn en zijdeachtig van structuur en ligt dicht tegen het lichaam aan.

Kleurschakering
Onderscheidende plekken die het grootste deel van het lichaam innemen, deze kunnen willekeurige of uitgelijnd zijn. Rozetten met twee verschillende tinten van kleur zijn een bonus. Merktekens of vlekken zijn toegestaan op poten, staart en gezicht en kunnen donkerder zijn dan het lichaam. Patronen op de schouders en de rug zijn een bonus. Deze patronen kunnen worden weergegeven als een mantel op jongere kittens.Een duidelijk contrast is gewenst. Grondkleur is lichter op de buik, de onderkant van de kin en onderkaak. Duidelijke gezichtsmarkeringen zijn gewenst. Buik moet altijd spots hebben. Zilver kleuren kunnen enkele bronzen aftekeningen op het gezicht en onderbenen hebben.
toegelaten kleuren zijn: Brown/black spotted tabby (gold/tan ondervacht), brown/black spotted tabby (sienna ondervacht), black spotted silver, lynx pointed snow, and brown/black marble tabby.
Andere kleuren zijn: chocolate spotted zilver, cinnamon spotted zilver, and cinnamon spotted ivory. Zwarte spots op zwarte ondervacht, chocolate spots op chocolate ondervacht, zijn toegelaten.
Verdunningen in kleur zijn niet toegestaan en zullen niet geregistreerd worden als Cheetoh.

Brown/Black Spotted Tabby (sienna ondervacht)
Omvat variaties van sorrel, tawny, golden, hot rufus and mahogany. Aftekeningen zijn tinten van zwart, sable of tan. Een lichte rosse grondkleur heeft de voorkeur. Licht gekleurde markeringen rond de ogen en witte grondkleur op de snorhaarkussens, kin, borst, buik en binnenkant van de benen is wenselijk. Zwart of sable gekleurde markeringen en / of vlekken rond de ogen en op het gezicht zijn een bonus. De neus moet donkere baksteen rood zijn. Oogkleur mag bronze of gold, copper, groen, bruin of hazelnoot zijn. De voetkussentjes en de staartpunt zijn zwart.

Brown/Black Spotted Tabby (gold/tan undercoat)
De onderliggende vachtkleur is een zeer licht goudbruine kleur of tan met zilveren accenten. De vacht kan ook heel lichtjes ticked zijn met een mengsel van zwart, wit en grijstinten. Vlekken en rozetten zijn sable, bruin of zwart van kleur en zijn verspreid over de schouders, rug, zijden en heupen. Grote vlekken en rozetten zijn gewenst. Zwarte vlekken en / of vlekken op het gezicht en rond de ogen zijn een bonus. Een licht gekleurde “bril” rond de ogen zijn gewenst.De neus moet donkere baksteen rood zijn. Oogkleur mag bronze of gold, copper, groen, bruin of hazelnoot zijn. De voetkussentjes en de staartpunt zijn zwart.

Black Spotted Silver
De algemene kleur is een koele glanzend zilver bedekt met intense zwarte markeringen, vlekken en rozetten. Ticking is toegelaten, maar het contrast moet fel zijn. Zwarte markeringen en / of vlekken op het gezicht zijn wenselijk. Witte strepen over de rug van de oren zijn gewenst. Roestkleurige verkleuring op de benen, gezicht, hoofd en neus is toegestaan??. De neus is rood getint omlijnd met zwart. Oogkleuren zijn brons of goud, koper, groen, bruin of hazelnootkleurig. Voetzolen en de staartpunt zijn zwart.

Lynx Pointed Snow
Het lichaam is sneeuw wit of ivoor, met grijs, zwart of sable arcering op de rug en achterwerk toegestaan??. Extremiteiten kunnen verschillende tinten lichtgrijs, buff, sable, of zwart hebben. Goud, buff, sepia of mink gekleurde vlekken en / of rozetten bedekken het hele lichaam met inbegrip van de buik. Vlekken op de benen zijn een bonus. De staart is zwart geringd met een zwarte staartpunt. Het gezicht heeft sable of zwart gekleurde markeringen en / of vlekken. Oren zijn licht grijs of buff, met sable of zwart topje en lynx pluimpjes. Witte strepen over de rug van de oren zijn een bonus. Ogen zijn een diep, helder blauw. Neus is zwart met lichtere rode centrum. Voetzolen en staartpunt zijn zwart.

Black/Brown Marble Tabby
Dit is een kleur die zowel Bengalen en Ocicat hebben. Markeringen zijn definitieve patronen van swirls, cirkels, rozetten, spots, enz. De ondergrondkleur is zwart, sable of ivoor met een ivoorkleurige of witte buik, die spots heeft in de hierboven reeds aangegeven kleuren. Markeringen die zeer gelijkaardig zijn aan elke zijde, benen en heupen, zijn zeer gewenst. Een duidelijk patroon verschijnt onderaan de rug in contrasterende kleuren aan de ondergrondkleur. Staart en benen hebben hetzelfde patroon als het lichaam. Witte strepen over de rug van de oren zijn een bonus. Oogkleuren zijn brons of goud, koper, groen, bruin of hazelnootkleurig. De neus is rood getinte geschetst met zwart of sabel. Voetzolen zijn zwart met rode boventoon.

Chocolate or Carmel Spotted zilver of Ivoor
De onderliggende vachtkleur is zeer licht ivoor of zilver met boventonen van Sienna voor de kaneel gevlekte kleuren. Vlekken en / of rozetten worden sable bruin of kaneel in kleur en zijn verspreid over de schouders, rug, zijden en heupen. Grote vlekken en rozetten zijn gewenst. Donkere aftekeningen en / of vlekken op het gezicht en rond de ogen zijn een bonus. Licht gekleurde “bril” rond de ogen is gewenst. Ogen zijn brons of goud, koper, groen, bruin of hazelnootkleurig. De neus moet donker baksteen rood zijn van kleur. Voetzolen en de staartpunt zijn baksteen of roze voor de kaneel gevlekte kleuren en chocolade voor de chocolade gevlekte kleuren.

Aftekeningen
Er is een ingewikkelde “M” of “U” op het voorhoofd met opvallende mascara aftekeningen en / of vlekken rond de ogen en op de wangen. Vlekken en / of langwerpige vlekken en markeringen lopen uit boven het hoofd tussen de oren, stromen over de nek en op de schouders. Er kunnen willekeurig, maar ook onderscheidende patronen voorkomen op de schouders en op de flanken. Grote vlekken en / of rozetten komen voor op de zijkanten van de romp, met kleinere markeringen op de schouders en achterhand. Alle patronen van vlekken en / of rozetten toegestaan??. Er zijn gebroken armband tekeningen op de keel, de nek en onderbenen. vlekken die van benen naar beneden lopen op de poten zijn een bonus.