Dierenarts

Moet ik naar de dierenarts met mijn kat?

Er is iets aan de hand met je kat. Je kan het niet helemaal thuisbrengen wat het is. Maar hij lijkt verder gezond! Wanneer bel je nou de dierenarts? Bekijk de tips en dingen waar je op moet letten:

Bloed
Bloed is geen goed teken! Een schrammetje omdat hij iets te hard tegen je tafel heeft aan gebonkt met zijn kop kan gebeuren. Bloed in urine, ontlasting of in braaksel is nooit een goed teken!

Diarree en overgeven
Als je kat diarree heeft en over blijft geven, dan is dit wel een dingetje wat je liever bespreekt met je dierenarts dan op een kattenforum.

Pijn
Katten kunnen hun pijn goed verbergen. Maar als we goed opletten, vertonen ze deze symptomen: ze hebben moeite met springen of klimmen, kunnen moeilijk lopen, maken geen gebruik van de kattenbak, kan zichzelf niet meer kunnen wassen en is agressiever of juist stiller dan normaal.

Gedrag in verandering
Is je kat stiller dan normaal, of juist meer vocaler of agressief geworden vanuit het niets? Grote kans dat er iets aan de hand kan zijn! En misschien wel iets medisch?

Iets ingeslikt wat niet voor de poes is
Medicijnen voor mensen, afwasmiddelen, haarelastiekjes, etc. Heeft je kat iets ingeslikt wat niet voor hem bedoelt was? Dan is het altijd verstandig om de dierenarts te bellen!

Lang op de bak
Zit je kat lang en vaak op de kattenbak en lijkt hij moeite te hebben met plassen of poepen? Alsof hij echt zit te persen, maar het lukt maar niet? Je dierenarts kan hem er mee helpen, want als je moet maar het lukt niet, is echt niet fijn.

Volg je instinct
Het belangrijkste vind ik toch dat we ons instinct en gevoel moeten volgen. Jij kent je huisdier het beste, twijfel je? Een belletje kan nooit kwaad! Denk je dat ze gek van je worden? Jouw dierenarts en dierenartsassistente is er juist voor om jou te helpen en ze hebben heus wel gekkere vragen gehoord.

Wanneer jij denkt dat er iets mis is met je kat, kan het nooit kwaad om te bellen of om langs te gaan, om er 100% zeker van te zijn dat er ├ęcht, ├ęcht niks met je schat aan de hand is. Zodat jij vanavond met gerust een hart naar bed kan.

Er is altijd een dierenarts bij jou in buurt!

De site waar u informatie vind over raskatten